Table of Contents
تاثیر ترافیک بر زندگی
شاید شما در یک شهر کوچک زندگی میکنید. شاید هم نه، مانند من در ترافیک روزگار میگذرانید. برای بسیاری از ما ترافیک یک صورت مسئله پاک شده است. مانند دردی که آنقدر در بدن پیچیده است که حس درد از بین رفته است، گاه و بی گاه که شدت درد کمی بیشتر میشود یادمان میافتد که درد قدیمی در بدن ما ریشه دوانده است.
ترافیک دردی قدیمی و جانکاه است. انگار که دارویی ندارد. دنبال درمانش نیستیم تنها به این فکر میکنیم که روز را به پایان برسانیم.
چرا کسی به فکر ترافیک نیست؟ چرا فکر میکنیم ترافیک دردی بدون درمان است؟ بسیاری فکر میکنند حل مسئله ترافیک تنها وظیفه دولت است. حال آنکه قدم اول در حل مسئله ترافیک رعایت قوانین شهروندی است.
در این مقاله ترافیک را از منظری جدید نگاه خواهیم کرد. اینکه ترافیک چه تاثیری در زندگی ما میگذارد نیاز به تکرار دوباره دارد.
امید است روزگاری زندگی بدون ترافیک را تجربه کنیم.
ترافیک چیست؟
ترافیک جادهای، شامل کلیه وسایل نقلیه، انسانها و حتی حیوانات است زمانی که با هم یا به صورت تکی مسیری را طی میکنند. نقطه اشتراک برای هر گروه استفاده از وسیله حمل و نقل یکسان است. یعنی در یک جاده ترافیک برای کلیه ماشینها تعریف میشود یا در یک مسیر ریلی ترافیک برای همه قطارها معرفی میشود.
در فرهنگ عامیانه ترافیک به شلوغی و ماندن در مسیر اطلاق میشود. حتی زمانهایی که وسایل نقلیه در حال رفتن با سرعت مجاز و بدون توقف هستند گفته میشود ترافیک وجود ندارد. در این مقاله منظور ما از واژه “ترافیک” تراکم بیش از حد وسایل نقلیه در یک مسیر منتهی به مقصد خواهد بود.
ترافیک و هدر رفت زمان
هفت شهریور ۱۳۹۶ سایت خبری “اقتصاد آنلاین” در گزارشی اعلام کرد هدر رفت زمان در تهران برای رسیدن از محل زندگی به محل کار ۵۵ دقیقه طول میکشد این هدررفت زمانی نسبت به کشورهای توسعه یافته که پانزده
تا بیست دقیقه هدررفت زمانی دارند بسیار زیاد است.
اگر یک کارگر روزی یک ساعت بیشتر کار کند حداقل ماهیانه چهارصد هزارتومان و در سال مبلغی حدود پنج میلیون تومان درآمد بیشتری کسب خواهد کرد.
حال آنکه بسیاری از کارگرها و یا کارمندان روزانه بیش از یک ساعت در ترافیک معطل میشوند و زمان خود را از دست میدهند.
تاثیر ترافیک در زندگی و هدر رفت زمان برای بسیاری مشخص نیست. واقعیت تلخ آن است که بسیاری حاضر نیستند کمی هزینه بیشتر برای رفت و آمد خود بپردازند، زیرا گمان میکنند استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و پرداخت کمتر کرایه به نفع آنها خواهد بود، حال آنکه محاسبات واقعیت دیگری را نشان میدهد.
ترافیک و آلودگی هوا
ضرب المثل «اول مرغ بود یا تخم مرغ» دقیقا درباره معضل ترافیک صدق میکند. اینکه ترافیک سبب میشود مردم از وسایل نقلیه شخصی استفاده کنند یا وسایل نقلیه شخصی سبب ترافیک میشود، مسئله ای بدون پاسخ است، زیرا طرفداران هر وجه داستان به صحت رأی خود اصرار دارند؛ اما هرچه هست مشکل ترافیک باعث آلودگی هوا میشود. آلودگی هوا سبب بیماری و فوت بسیاری از افراد میشود. در دوران پاندمی کرونا، ثابت شد آلودگی هوا موجب تشدید بیماری شده است.
ترافیک و درجا کار کردن موتورها موجب میشود دود بیشتری وارد هوا شود. اکثر دود وسایل نقلیه شامل دیاکسید کربن، ازت و سرب است. کاهش ترافیک در بهبود آلودگی هوا زمانی موثر خواهدبود که تعداد وسیله نقلیه شخصی به کمترین حد خود برسد.
ترافیک و سلامت روان
تاثیر ترافیک در زندگی و سلامت روان امری ثایت شدهاست. خستگی افراد در ترافیک تنها به جسم افراد برنمیگردد، شلوغی، انتظار برای سوار شدن وسایل حمل و نقل عمومی، توقف در ترافیک خیابانها و تراکم جمعیتی وسایل حمل ونقل عمومی، باعث میشود افراد دچار تنشهای عصبی شوند. «انجمن روانشناختی آمریکا» ترافیک را عامل استرسهای لحظهای و حاد میداند، استرس لحظهای موجب افزایش ضربان قلب، دردهای عضلانی و زخمهای گوارشی در درازمدت میشود. این استرس بیشتر رانندهها را درگیر میکند ترس از تصادف و ترمزهای ناگهانی عوامل استرسهای لحظهای هستند.
تاثیر ترافیک در محیط زیست زندگی
اگرچه تاثیر ترافیک در زندگی رابطه مستقیم با محیط زیست ندارد؛ اما آلودگی هوا ناشی از ترافیک سبب از بین رفتن درختان و طبیعت میشود. طبق گفته رئیس گروه پرندگان حفاظت محیط زیست ایران در سالهای گذشته تعداد زیادی از پرندگان از آسمان تهران دور شدهاند، ضمن اینکه کالبدشکافی از پرندگان نشان داد که بسیاری از پرندگان بهدلیل وجود دوده و ذرات معلق در هوا مثل ازت سبب مرگ پرندگان شده است.
چرا ترافیک ایجاد میشود؟
ترافیک حاصل ازدحام و تعداد بیش از گنجایش وسیله نقلیه در یک مسیر است. زمانی که خروجی یک مسیر از خیابان به هر دلیلی کاهش یافته و از طرف دیگر ورودی ماشین به همان مسیر افزایش پیدا کند ترافیک بوجود خواهد آمد. این مشکل در ساعات اولیه روز و ساعات پایانی روز که مردم به منزل خود میروند بیشتر به چشم میآید.
در شهری مانند تهران حضور بیش از حد وسایل نقلیه در تمام ساعات کاری باعث ترافیک میشود که به این حضور بیش از حد حجم ترافیک گفته میشود.
حجم ترافیک، ناشی از تعداد زیاد خودروهای شخصی در سطح شهر است. بیش از ۴۰ درصد این خودروها تک سرنشین هستند و باعث ترافیک و تبعات ناشی از ترافیک میشوند.
چرا مردم از وسیله نقلیه شخصی استفاده میکنند؟
با وجود اینکه همهگان از مشکلات ترافیک آگاه هستیم؛ اما هر روز مشاهده میکنیم که افراد زیادی از خودرو شخصی استفاده میکنند، مهمترین دلیل این افراد عبارت است از:
- عدم امنیت در وسایط نقلیه به خصوص برای خانمها
- نرسیدن در زمان مشخص به محل قرار
- شلوغی و فشردگی افراد در وسایل نقلیه که سبب انتقال بیماریها میشود.
- نداشتن پرستیژ و شخصیت کاری در زمان استفاده از وسایل نقلیه عمومی
اگرچه عوامل دیگری نیز در استفاده نکردن مردم از وسایل حمل و نقل عمومی دخیل هستند؛ اما مهمترین عوامل ذکر گردید.
خب بعد از گفتن تاثیرات ترافیک بر زندگی نوبت به دادن راهکار برای این معضل است با ما همراه باشید تا راهکارهایی اساسی برای این مشکل پیدا کنیم.
راهکار برای کاهش تاثیر ترافیک در زندگی چیست؟
در مسائل و چالشهای اجتماعی معمولا الگوبرداری از کشورهای پیشرفته روالی معمول و قابل قبول است. خوشبختانه در زمینه ترافیک از کشورهای زیادی میتوان الگوبرداری کرد. کشورهایی که گاه الگوی جغرافیایی یا جمعیتی آن شبیه به کلانشهرهای ایران است.
یکی از روشهایی که در اکثر کشورها حاکم است. واگذاری قسمتی یا تمامی بخش حمل و نقل به بخش خصوصی است. این روال را میتوان در کشورهایی مانند آلمان، سنگاپور و چین مشاهده کرد.
در کشور ایران نیز چندسالی است که این روند در جریان است. شرکت بههمراه یکی از شرکتهای خصوصی است که به تازگی و با استفاده از تکنولوژی توانسته است تحول عظیمی در حمل و نقل و کاهش ترافیک ابجاد کند.
بههمراه یک مد همپیمایی است که توانسته با ایجاد سفرهای همزمان گروهی، تاثیر ترافیک در زندگی را بهبود ببخشد.
افراد با نصب اَپ بههمراه میتوانند مسیر خود را مشخص کرده و بلیط خود را رزرو کنند تا در زمان مشخص و بدون دغدغه صندلی به سمت مقصد حرکت کنند.
این نوع سفر در شهری مانند مونیخ امری عادی است و بسیاری از افراد برای رفتن به محل کار خود از مینیبوسهای اینترنتی استفاده میکنند، کاری که در بههمراه نیز در جریان است.
به امید روزی که در کشور ایران دولت و مردم از شرکتهایی مانند بههمراه حمایت کنند.
اگر شما هم در ذهنتان راهکاری برای حل مشکل ترافیک دارید و مطمئن هستید که با اجرایی شدن آن طرح همه ی ما از شر آن خلاص خواهیم شد پس لحظه ای صبرنکنید و برای ما بنویسید.
برای عضویت در بهمراه کافیه در اینجا کلیک کنید